bilde av boka

Jon Ewo: ”Jenta i veikanten”

En illustrert lettlest fantasybok – spenning og action!
I Jenta i veikanten handler det om 11 år gamle Pål som må være med mamma til hytta som ligger langt inni skogen i sommerferien. Der har han ingen å være sammen med og ikke annet å gjøre enn å sykle. Mamma advarer mot farlige ukjente vesener i skogen og kommer hele tiden med råd om hvordan han kan beskytte seg mot dem, men i selve skogen er jo ikke Pål likevel. En dag møter han ei lita jente som sitter i veikanten med en katt. Hun tar kontakt, men han synes hun er for liten. På hjemveien sitter jenta der enda, men nå er hun på hans egen alder, har en hund og forteller at hun heter Irina. En flaske med gul saft har hun også, og det er den deiligste drikken Pål har smakt. Våreplesaft heter den. Han blir med og leker med hunden, og etterpå blir han med Irina hjem. Huset ligger i en skogsskråning. Alt i huset er laget av tre eller stein, og Pål synes det er rart. Men våreplesaften er så god og han har det så gøy at han ikke klarer å protestere på noe av det merkelige som skjer…til det nesten er for sent…!
Spenningen i boka bygger seg opp underveis og de flotte illustrasjonene av Jens Kristensen levendegjør det hele. Her er en bok som bygger på nordisk overtro som en alternativ eksisterende verden ved siden av vår egen.

Boka er en illustrert og lettlest roman og vil garantert fenge barn i 10 – 12 års alderen.

Lån boka her!

 

 

bilde av bokaStina Wirsén; ”Liten”

 

En viktig bok for barn (og voksne).

Boken om Liten handler om en liten person som er redd hjemme. I Litens familie blir alt bråk så stort, alt for stort. Liten liker best dager uten bråk, når alle er glade, men hjemme hos Liten er det ikke så mange glade dager.  Liten forsøker så godt hun kan å håndtere den skremmende hverdagen, men det er ikke så lett for en som er liten.

Til slutt gjør hun noe virkelig lurt – hun forteller en voksen (”Store”) i barnehagen om hvordan det er hjemme.  Dette er en alvorlig, men håpefull fortelling om det å være liten i en utrygg verden.

Boka er sår, men likevel nydelig i sin enkelhet. Stina Wirsen skriver klokt om store ting i livet. Siste setning lyder; «For de som er store skal ta vare på de som er små. Sånn er det bare».

Anbefales virkelig! Lån den her!

Alder: 3-6

Translate »